Testamenten

Jouw nalatenschap in betrouwbare handen

Testamenten spreken voor jouw toekomst

In een testament regel je wat er met je  bezittingen gebeurt na je overlijden, inclusief de zorg voor je kinderen. Het opstellen ervan kan vanaf 16 jaar, alleen bij een notaris. Met een testament tref je specifieke regelingen, zoals erfopvolging voor samenwonenden en het aanwijzen van voogden voor de kinderen.

Persoonlijk op maat gemaakte testamenten

Hulp bij het opstellen van testamenten die precies aansluiten bij je wensen en situatie, inclusief specifieke regelingen zoals erfopvolging voor samenwonenden en het aanwijzen van voogden voor de kinderen.

Deskundigheid & Rechtsgeldigheid

Door samen te werken met een notaris, is je testament juridisch correct  en voldoet aan alle wettelijke eisen, waardoor je zekerheid hebt over de geldigheid ervan.

Complete Begeleiding

Een volledige begeleiding gedurende het proces, van het bespreken van je wensen tot het opstellen en passeren van het testament, zodat je met vertrouwen belangrijke beslissingen kan nemen over je nalatenschap.

Het proces van een testament opstellen

Intakegesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we je wensen en situatie.

Opstellen van het testament

Op basis van het intakegesprek stellen we het testament op, waarbij we alle relevante aspecten zoals erfopvolging, voogdijregelingen en specifieke voorkeuren meenemen.

Conceptbespreking

Je ontvangt het concept van het testament, dat we samen doornemen en indien nodig aanpassen.

Ondertekening & Passeerakte

Na goedkeuring wordt het testament ondertekend en gepasseerd bij de notaris, waardoor het rechtsgeldig wordt

Wat kan ik vastleggen in mijn testament?

In een testament bepaal je wat er met je bezittingen gebeurt na overlijden. Dit omvat niet alleen de verdeling van bezittingen, maar ook zaken als wie er voor de kinderen zal zorgen als beide ouders komen te overlijden, hoe de digitale bestanden en sociale media-accounts moeten worden beheerd na je dood, en zelfs wie je wilt onterven en hoe. Een testament biedt  de mogelijkheid om persoonlijke wensen en instructies vast te leggen voor de afhandeling van je nalatenschap.

Wie krijgt het gezag over mijn kind als ik kom te overlijden?

In het testament kan je bepalen wie het gezag over de kind(eren) krijgt als je komt te overlijden. Dit is vooral belangrijk als beide ouders overlijden en er geen voogd is aangewezen. Door een voogd aan te wijzen in een testament, zorg je ervoor dat er een persoon is die het ouderlijk gezag over je kind(eren) zal uitoefenen en belangrijke beslissingen over hun opvoeding en welzijn zal nemen. Dit biedt gemoedsrust en zekerheid voor de toekomst van de kind(eren) in geval van een tragisch overlijden.

Neem vandaag nog contact op

Plan je testamentaire zekerheid nu!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong. Please try again.

Veelgestelde Vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen m.b.t. testamenten. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op!

Is een testament verplicht?

Nee, een testament is niet verplicht. Als je geen testament opstelt, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn en hoe  bezittingen verdeeld worden.

Kan ik zelf een testament maken?

Nee, een zelfgemaakt testament is in Nederland niet rechtsgeldig. Het testament moet worden opgesteld door een notaris om geldig te zijn.

Hoe lang is een testament geldig?

Een testament blijft geldig tot het moment van overlijden. Het kan echter op elk moment worden herroepen of gewijzigd door een nieuw testament op te stellen.

Kan ik mijn testament later nog wijzigen?

Ja, een testament kan op elk moment worden gewijzigd door middel van een nieuw testament. Het is belangrijk om wijzigingen schriftelijk en volgens de geldende regels vast te leggen.

Hoe lang duurt het voordat mijn testament van kracht wordt?

Een testament wordt pas van kracht na overlijden. Na uw overlijden zal de executeur , indien aangesteld, het testament uitvoeren en de nalatenschap afwikkelen.